mandag 24. oktober 2011

Gjør som Aftenposten (og våre folkevalgte) - støtt Apple!

Aftenposten kommer i dag i ny layout for alle sine elektroniske utgaver. Digitalredaktør Skjalg Engebø forteller at www.aftenposten.no får "ny drakt". Og det stopper ikke der. Engebø skriver at oppdateringen innebærer forbedringer for mobilbrukere som leser avisen på sin mobiltelefon og også for de som leser avisen på nettbrett. Disse forbedringene vil bli presentert neste mandag. Flott!

Det er bare en bitteliten hake ved det hele. Du må bare passe på at mobiltelefonen og nettbrettet du ønsker å bruke er produsert av Apple. Men det betyr da ingen ting? Alle bør jo kjøpe seg en iPHONE og en IPAD??

Våre folkevalgte har jo nettopp fått hver sitt nettbrett fra Apple. Så hvorfor ikke vi andre også?

Om jeg forstår det rett så var det en oppfatning skaperen av Apple, Steven Jobs, også ville ha støttet helhjertet. Hans biograf, Walter Isaacson, skriver at Jobs oppfattet Googles operativsystem Android som et tyveri av Apples eget. Det er sikkert grunnen til at Apple forsøker å hindre Samsung fra å lansere sitt siste androidbaserte nettbrett.

Eller er det at Apple er i ferd med å miste markedsandeler? I følge www.dailytech.com kjøper 28 % av amerikanske mobiltelefonkunder iPHONE fra Apple, samtidig kjøper hele 56 % androidbaserte mobiltelefoner. Det hjalp ikke at de lanserte en ny versjon av IPHONE heller. Det selges fortsatt nesten tre androidbaserte mobiltelefoner for hver IPHONE.

Heller ikke IPAD er helt alene på markedet for nettbrett, selv om Apple gjør hva de kan for å stoppe Samsung. Det vil norske kunder merke. I begynnelsen av november lanserer Huawei sin MEDIAPAD på Elkjøp til omtrent halve prisen av hva en tilsvarende IPAD koster. Det vil være et nettbrett med den nyeste teknologien og med porter for tilkobling av alle tenkelige eksterne enheter. En verdig konkurrent altså. Og hvilket operativsystem har Huawei valgt? Apple kanskje? Nei, det går jo ikke. Apple er jo en monopolbedrift. Skal du ha Apple, må du gå til Apple. Sånn er det bare. Nei, Huawei har valgt Android.

Bare så synd da, at Aftenposten ikke lar deg bruke androidbaserte mobiltelefoner eller androidbaserte nettbrett. Men selvfølgelig er det jo også slik at vi ikke må lese Aftenposten. Selv om de har fått en flott ny layout.


---
Her finnes mer om forholdet mellom Apple og Android på det nordiske markedet: www.amobil.no - android vokser seg stor i norden

Her finnes et av mange eksempler på at Mediakonsernet Schibsted ser nettbrett som et annet ord for IPAD: www.vg.no - Verdens beste på iPad!

Her finnes all informasjon om Aftenpostens satsing på nettbrett (unnskyld - IPAD): www.aftenposten.no - Aftenposten for iPad

Her er mer informasjon om Huaweis nye nettbrett MEDIAPAD: www.dinside.no huawei lanserer rimelig mediapad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar